China steunt Colombia om coronavirus te bestrijden

Het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat China een donatie aan Colombia heeft gegeven om het te helpen in de strijd tegen het coranavirus. De donatie omvat speciale pakken, mondkapjes, coronatests, thermometers en ademhalingsapparatuur, die Colombia zullen helpen om de huidige noodsituatie het hoofd te bieden.

Lan Hu, de Chinese ambassadeur in Colombia, heeft donderdag aan de Colombiaanse gezondheidsautoriteiten en diplomaten een grote donatie van medische benodigdheden aangekondigd in het kader van de huidige coronaviruscrisis.

De donatie, ontvangen door de ministers van Gezondheid en Buitenlandse Zaken, bestaat uit 10.000 coronatests, 680.000 mondkapjes, brillen, handschoenen, beschermende pakken, infraroodthermometers en beademingsapparatuur ter waarde van 1,5 miljoen dollar.

Minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum beschreef de donatie als een “gebaar naar Colombia dat een symbool zal blijven van de kracht van vriendschap en broederschap tussen onze volken.

De Chinese ambassadeur zei op zijn beurt dat in het licht van de huidige coronavirus-noodtoestand, de beste reactie de wederzijdse steun is.

Bron :
Foto:canalrcn