Colombia bereikt deal met Janssen voor 9 miljoen vaccins

Colombia heeft overeenstemming bereikt met Johnson & Johnson’s farmaceutische divisie Janssen over de aanschaf van negen miljoen doses van zijn COVID-19-vaccin, zei de Colombiaanse president Ivan Duque.

“De overeenkomst is voor de aankoop van negen miljoen doses van het vaccin voor negen miljoen burgers, aangezien het Janssen-vaccin, in tegenstelling tot andere vaccins, werd ontwikkeld als een geneesmiddel met een enkelvoudige dosis”, kondigde Duque woensdag aan.

Eerder in december, zei de president dat Colombia overeenkomsten met Pfizer en AstraZeneca had ondertekend voor de aankoop van 10 miljoen doses van het COVID-19-vaccin van beide farmaceutische bedrijven. Later komen daar nog eens 20 miljoen bij voor de tweede vaccinatie dat via het COVAX-mechanisme van de Wereldgezondheidsorganisatie zal worden ontvangen.

“Meer vaccinovereenkomsten zullen in de komende dagen worden ondertekend om 35 miljoen mensen er van te voorzien. Volgens deskundigen zullen we met 35 miljoen gevaccineerde mensen dichter bij de groepsimmuniteit komen,” zei Duque.

Volgens Duque zal de vaccinatie in de eerste helft van 2021 beginnen.

Bron :
Foto:informacion.es