Colombia bevestigt vriendschappelijke wedstrijden tegen Zuid-Korea en Japan

Het Colombiaans elftal speelt twee vriendschappelijke wedstrijden in Azië tegen Zuid-Korea en Japan als voorbereiding op de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026.

De nationale voetbalploeg van Colombia zet haar voorbereiding op de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 in de Verenigde Staten/Canada/Mexico voort.

Na hun recente eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten, bevestigde de Colombiaanse voetbalbond twee voorbereidingswedstrijden die de nationale ploeg zal spelen tijdens de volgende FIFA ronde.

De ploeg van Néstor Lorenzo reist naar Azië waar ze twee vriendschappelijke wedstrijden zullen spelen. De eerste test is tegen het nationale team van Zuid-Korea, waarvan de locatie nog niet is bevestigd, en vier dagen later zullen ze het opnemen tegen het Japanse nationale team in Osaka.

“De Colombiaanse voetbalbond heeft deze maandag bevestigd dat het nationale team Azië zal bezoeken om twee vriendschappelijke wedstrijden te spelen op de FIFA-datum van maart,” meldde de Colombiaanse voetbalbond in een persbericht.

Het Colombiaanse nationale team heeft vijf keer tegenover Japan gestaan, twee in Wereldbekers, twee in vriendschappelijke wedstrijden en één in de Confederations Cup. De balans is drie gewonnen wedstrijden, één gelijk en één verloren.

Colombia heeft in zes vriendschappelijke wedstrijden tegenover Zuid-Korea gestaan met één overwinning, twee gelijke spelen en drie verliespartijen.

Vriendschappelijke wedstrijden van het Colombiaanse nationale team:

Korea vs Colombia
Datum: Vrijdag 24 maart
Stadion: Nog nader te bevestigen
Tijd: Nog nader te bevestigen

Japan vs Colombia
Datum: Dinsdag 28 maart
Stadion: Yodoko Sakura Stadium (Osaka)
Tijd: Nog nader te bevestigen

Bron :
Foto:diariodelhuila.com