Colombia, een van de grootste exporteurs van bloemen tijdens Valentijnsdag

Naast een speciaal feest voor geliefden, is Valentijnsdag ook belangrijk voor Colombiaanse bloemenkwekers, aangezien nationale bloemen de internationale markt overspoelen en 15% van de jaarlijkse export van de sector voor deze datum vertegenwoordigen. Deze export is sterk geconcentreerd op de Verenigde Staten, die 80% bezet. Om die reden bereiden Colombiaanse bloemenkwekers zich voor op een van de belangrijkste data voor het platteland van het land, aangezien de kwaliteit van Colombiaanse bloemen van groot aanzien is op de internationale markt, met een export van ongeveer 1.423 miljoen dollar tussen januari en augustus 2022. .

Volgens informatie van Asocolflores exporteert Colombia in een jaar tijd zo’n 5.700 miljoen stelen naar landen als de Verenigde Staten, Japan, Canada en Nederland. Daarnaast vindt 66% van de gewassen plaats in Cundinamarca, 33% in Antioquia en 1% in verschillende regio’s in het westen van het land.

De hoge kwaliteit waarvoor dit nationale product op de wereldmarkt wordt erkend, heeft Colombia in staat gesteld zich te onderscheiden van zijn concurrenten zoals Ecuador, Kenia en Nederland, de belangrijkste exporteurs van bloemen ter wereld. 93% van de export in 2022 vond plaats door de lucht, vergeleken met 7% over zee; wat betekent dat ongeveer 80% van de export die door de lucht vanuit het land wordt gemaakt, Colombiaanse bloemen zijn die de wereld rond gaan.

Asocolflores kondigde aan dat de bloemensector het economische segment is dat meer dan 200.000 formele, directe en indirecte banen genereert, 25% bijdraagt ​​aan de formele werkgelegenheid voor vrouwen op het platteland in het land en 7% van het nationale bbp vertegenwoordigt.

Volgens Asocolflores exporteert de Colombiaanse bloemenindustrie tegenwoordig naar meer dan 100 landen en is het na Nederland de tweede bloemenexporteur ter wereld.

Bron :
Foto:lanacion.com.ar