Colombia en Ecuador arresteren drugsbende die maandelijks vijf ton cocaïne exporteert

Colombia en Ecuador hebben een criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk was voor de verzending van vijf ton cocaïne per maand naar de VS en Europa en hebben de Colombiaanse broers die de leiding hadden gevangen genomen, aldus de twee landen op zondag.

De Colombiaanse politie zei dat de criminele organisatie Los Curva meer dan 2 miljard dollar per jaar verdiende met de handel.

Een politieoperatie die een jaar duurde bereikte zaterdag het hoogtepunt met de gevangenneming van de Colombiaanse broers Hader en Dairon Cuero, leiders van Los Curva, zeiden de landen. Hader Cuero wordt door de Verenigde Staten gezocht op beschuldiging van drugshandel.

“Deze operatie stopt de verscheping van vijf ton cocaïne per maand,” zei de adjunct-directeur van de Colombiaanse Nationale Politie, generaal Nicolas Zapata, op een gezamenlijke persconferentie die zondag online werd uitgezonden.

De nationale directeur van anti-drugsonderzoeken van de Ecuadoraanse politie, generaal William Villarroel, voegde eraan toe dat de organisatie speedboten en schepen onder Mexicaanse vlag gebruikte om de drugs via zeeroutes naar Mexico te transporteren.

Los Curva werkte samen met het Mexicaanse Sinaloa-kartel en kartels in de Europese Balkan, aldus de politie.

Vorig jaar werden zes Colombianen en 22 Ecuadoranen opgepakt als onderdeel van de politieoperatie.

Bron :
Foto: Policía Nacional de Colombia