Colombia gaat drie Ferrari’s van een drugsdealer veilen om land aan boeren te geven

Drie Ferrari’s die toebehoorden aan een criminele leider zullen in Colombia worden geveild om geld in te zamelen voor landloze boeren, vertelde een functionaris vrijdag.

De luxe auto’s werden in beslag genomen door “Falcon”, een excentriek lid van Clan del Golfo, het machtigste drugskartel van het land, die in 2021 werd opgepakt en in juli werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Jaime Andrés Osorno, vice-president van de Special Assets Society (SAE) , vertelde dat de virtuele veiling zal plaatsvinden tussen 24 en 25 oktober.

De officiële instantie die verantwoordelijk is voor het beheer van de activa die in beslag zijn genomen van de drugshandelaar, heeft geen basisprijs voor de veiling vastgesteld. Wie op de auto’s wil bieden, moet zijn bod in een “verzegelde envelop” sturen.

De voorstellen met de hoogste waarde zullen de winnaars zijn, hoewel de verkoop “nietig” kan worden verklaard als ze bepaalde minima niet bereiken die niet zijn bekendgemaakt, voegde Osorno eraan toe.

Volgens gespecialiseerde portals kost elk van de drie auto’s minstens 400.000 dollar.

President Gustavo Petro heeft voorgesteld dat SAE-middelen een deel van een “plattelandshervorming” financieren waarmee hij land wil geven aan boeren die het niet hebben.

Volgens Osorno gaat een deel van het door de Ferrari’s verkregen geld naar “landelijke projecten” van de eerste linkse regering in Colombia.

Op het moment van zijn arrestatie bepaalde de aanklager dat Juan José Valencia, alias Falcon, een van de mannen was die het dichtst bij Otoniel stond, de hoogste leider van de Clan del Golfo, die sinds mei in de VS vastzit.

Met drugshandel wist hij een winst van 160.000 dollar per maand te behalen, waarmee hij ongeveer 30 “high-end” auto’s van verschillende merken kocht.

Bron :
Foto:lafm.com.co