Colombia gaat voor fruitig Guinness World Record

De wereldwijde beweging “5 a day” zet zich in om het consumeren van groente en fruit te bevorderen in meer dan 40 landen. In Colombia houdt Corporación Colombia Internacional (CCI) zich bezig met deze campagne, “Cinco al dia”.

Vandaag is het de internationale dag van groente en fruit. Voor CCI een dag om het consumeren van goente en fruit te stimuleren en de campagne “Cinco al Dia” nog meer onder de aandacht te brengen.

Het blijkt dat het door de World Health Organization aangegeven minimum van 400 gram fruit en groentes per dag (exlusief aardappelen en andere zetmeelrijke knollen) dat een individu moet eten, lang niet gehaald wordt onder de Colombianen. Gemiddeld eten de Colombianen 190 gram groente en fruit per dag, dat ver onder de maatstaaf van het WHO ligt. CCI wil met de campagne “cinco al dia” de Colombianen stimuleren om vijf porties fruit en groente per dag te consumeren.

De CCI wil op deze dag een Guinness World Record behalen door gelijktijdig in zeven steden in Colombia binnen vier uur zo veel mogelijk gratis groente en fruit te leveren. Tussen acht en 12 uur zal er in Bogota, Medellin, Barranquilla, Cali, Popayan, Cúcuta en Ibague gratis op distributiepunten groente en fruit verstrekt worden. Het doel is om ten minste 200 duizend stuks fruit en groente aan 200 duizend mensen te leveren.

Distributiepunten van fruit en groente:

Bogotá: Parque Nacional, avenida Boyacá con 140, avenida Boyacá con 1era de Mayo y calle 116 con carrera 15.
Cali: Tarima Principal Carrera 9 – Cerca a las Canchas Panamericanas.
Popayán: Catay Carrera 9 con calle 14 norte – Cerca alCentro Comercial Campanario.
Cúcuta: Ciclo vía a la altura del Malecón.
Barranquilla: Unidad Deportiva Pibe Valderrama, costado lateral Estadio Metropolitano.
Ibagué: Carrera 5 con 42 –Cerca a las piscinas olímpicas.
Medellín: Central Mayorista de Antioquia y Parque Lleras.