Colombia in de topbestemmingen van Amerikaanse touroperators

Touroperators uit de Verenigde Staten kozen Colombia als vierde topbestemming voor 2016, op basis van een enquête die onder de leden van de United States Tour Operators Associotion (USTOA) is afgenomen.

Op de vraag welke “opkomende” reisbestemmingen populariteit zullen winnen in 2016 kozen de touroperators voor Cuba, Myanmar, IJsland, Colombia, Ethiopië en Japan (gedeelde vijfde plaats).

“Het is belangrijk om in deze top van reisbestemmingen te staan. Voor de ondernemers in deze sector in Colombia is het een belangrijke reden om hun aanbod en diensten aan de Amerikaanse reizigers te versterken en nog meer in te spelen op de voortzetting van deze opwaartse trend van internationale toeristen in ons land”, zei ProColombia.

ProColombia president, María Claudia Lacouture, zei dat de cultuur van Colombia is een van de aangeprezen producten van de 17 operators in de Verenigde Staten en is één van de redenen waarom meer Amerikanen naar steden als Bogota, Medellin en Cartagena reizen.”

De Verenigde Staten is de belangrijkste bron van internationale reizigers naar Colombia. Tussen januari en november 2015 kwamen er uit dat land 387.038 toeristen, een stijging van 17,1 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

In de afgelopen vier jaar is de luchtvaart tussen de V.S. en Colombia gestegen met 28%. In 2015 zijn 17 nieuwe routes bijgekomen en 68 wekelijkse vluchten. Ook de cruisereizen zijn in trek en blijven in aantallen stijgen. Het koloniale Cartagena aan de Caribische kust is erg in trek bij de Amerikanen.