Colombia is tweede gelukkigste land ter wereld volgens onderzoek Gallup

Colombia behoort tot een van de gelukkigste landen ter wereld, volgens een wereldwijd onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Gallup International.

Volgens de resultaten van het onderzoeksbureau over de gelukkigste landen ter wereld staat Colombia op de tweede plaats met 82 punten achter de Fiji-eilanden met 92 punten.

Bijna de helft van de Colombianen, 46 procent, denkt dat hun situatie in 2018 zal verbeteren ten opzichte van 2017 tegenover een derde dat denkt dat het een jaar van economische moeilijkheden zal worden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het optimisme onder Colombianen 6 punten hoger ligt dan bij de Latijns-Amerikanen (40 procent) en 9 punten hoger dan het mondiale gemiddelde (39 procent).

De landen die de lijst in de top tien aanvullen zijn Mexico, Vietnam, Kazachstan, Papoea-Nieuw-Guinea, Indonesië, India en Argentinië en Nederland gezamenlijk op een tiende plaats.

Aan de andere kant werden in het onderzoek ook de “meest ongelukkige” landen gepresenteerd, waaronder Iran (5), Irak (7), Oekraïne (8), Griekenland (21), Moldavië (24), Brazilië (28), Hongkong (29), Zuid-Afrika (29), Turkije (29) en Ghana (30).

Het onderzoek werd eind 2017 uitgevoerd in 55 landen waarbij totaal 53,769 mensen werden geïnterviewd. In elk land werd steekproefsgewijs ongeveer 1000 mannen en vrouwen persoonlijk, telefonisch of via Internet geïnterviewd.