Colombia kondigt noodtoestand af

President Ivan Duque heeft dinsdag de noodtoestand uitgeroepen omdat het land maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, waaronder het bevel aan de ouderen om van vrijdag tot eind mei thuis te blijven.

Tijdens een televisietoespraak zei Duque dat alle details over de noodtoestand op woensdag zouden worden bekendgemaakt. Overheden op elk continent hebben inperkingsmaatregelen genomen om de ziekte in te dammen, die meer dan 187.000 mensen heeft besmet en bijna 7.500 mensen heeft gedood.

“Om onze grootouders te beschermen hebben we een verplicht isolement afgekondigd vanaf vrijdag 20 maart vanaf zeven uur ’s morgens tot 31 mei,” zei Duque.

“Alle volwassenen ouder dan 70 jaar moeten in hun huis blijven, behalve om boodschappen en medicijnen te kopen, gebruik te maken van gezondheidsdiensten en toegang te krijgen tot financiële diensten.”

Tot nu toe zijn 93 mensen in Colombia besmet met het coronavirus, waarvan de meeste na een reis in Europa of de Verenigde Staten. Er zijn geen sterfgevallen gemeld.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co