“Colombia krijgt eigen Disneypark”

De burgemeester van Girardot, Cundinamarca, deelde vandaag mee in een gesprek met Blu Radio dat Colombia een eigen Disneypark zal krijgen. De burgemeester, Diego Escobar Guinea, verwees in het gesprek naar de vermeende intenties van buitenlandse ondernemers om een Disneypark in de provincie Cundinamarca te bouwen. Hij voegde duidelijk aan toe dat het niet een Disney-franchise is, maar een voorstel van een Mexicaanse business group die een vergelijkbaar park in Colombia willen realiseren.

“Ik sprak met ondernemers die willen investeren in een pretpark van dezelfde afmetingen als de Disneyparken in Europa en de Verenigde Staten. Deze ondernemers spreken over het Yuma park, verwijzend naar de naam die vroeger de Muisca bevolking aan de Magdalena rivier gaven”,zei Escobar.

De bezoeken van de ondernemers aan de gemeente zou zijn gericht op een haalbaarheidsstudie om te verkennen of Girardot potentie heeft voor een 500 hectare pretpark. Het is geen park van Disney maar van Mexicaanse bedrijven benadrukte de burgemeester duidelijk aan toe.

Escobar had enkele dagen geleden gezegd dat Disney World niet in Ecuador, Peru en ook niet in Venezuela zal zijn maar in Colombia. Ze zijn geïnteresseerd in het uitbreiden tot alle continenten en in Zuid-Amerika vond men Colombia een goed strategisch punt. Twee opties worden bekeken waarvan Girardot of Cali mogelijk in aanmerking komen. Dit bracht de media in verwarring. Escobar lichtte vandaag zijn verhaal wat genuanceerder toe in een gesprek met Blu Radio.