Colombia officieel lid van OESO

Colombia is nu officieel het 37ste lid geworden van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Dat heeft het samenwerkingsverband woensdag in een verklaring op haar website bekend gemaakt.

“Vandaag is Colombia officieel lid geworden van de OESO, het 37ste land in de bijna 60-jarige geschiedenis van de organisatie”, aldus de OESO.

Het toetredingsproces begon in 2013 en na vijf jaar van onderzoek namens de 23 OESO-comités en “belangrijke hervormingen om de wetgeving, het beleid en de praktijken in overeenstemming te brengen met de OESO-norm”, nodigden de andere lidstaten Colombia uit om zich in mei 2018 formeel aan te sluiten bij de OESO.

“De toetreding van Colombia is het bewijs van ons engagement om landen samen te brengen die streven naar de hoogste wereldwijde normen qua politiek beleid ’, zei de secretaris-generaal van de OESO, Angel Gurria, in een verklaring.

Colombia is daarmee het derde Latijns-Amerikaanse land geworden dat lid is van de OESO, op gelijke voet met Mexico en Chili. Costa Rica bevindt zich momenteel in de eindfase van het toetredingsproces.

OESO of OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) is een samenwerkingsverband van 37 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, te bestuderen en te coördineren. De aangesloten landen proberen gezamenlijke problemen op te lossen en trachten internationaal beleid af te stemmen.