Colombia opent nieuwe cruisebestemmingen

Met kustlijnen aan zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee werkt Colombia aan het openen van nieuwe cruisebestemmingen.

“In 2023 ontvangen we voor het eerst een cruiseschip in Buenaventura. Dat is een enorme stap voor ons,” zegt Juliana Rincón, adviseur nautisch toerisme en cruises bij ProColombia.

De haven ligt aan de Pacifische kust van Colombia en maakt zijn debuut in de cruise-industrie met een bezoek van de MS Hamburg.

Het cruiseschip met 420 gasten zal de haven in november aandoen tijdens een cruise van 17 nachten naar Midden- en Zuid-Amerika.

“Volgend jaar, rond februari en mei, hopen we Cabo de la Vela te openen,” voegde Rincón eraan toe, waarbij hij opmerkte dat de bestemming in La Guajira ligt, een regio aan de Caribische kust van het land.

“We werken bijvoorbeeld samen met Emerald Cruises en Hurtigruten om daar expeditieschepen te ontvangen,” legde ze uit.

Andere bestemmingen die onlangs werden geopend voor cruiseschepen in Colombia zijn Golfo de Morrosquillo, Capurganá en Sapzurro.

Dankzij ProColombia en andere partners ontvingen de aanleghavens – allemaal gelegen aan de Caribische kust – eerder dit jaar verschillende bezoeken van Lindblad Expeditions.

Andere cruisebestemmingen in Colombia zijn Cartagena de Indias, Santa Marta, San Andrés, Bahia de Solano, Utría en Gorgona.

Cartagena dient ook als thuishaven voor cruises naar de zuidelijke Caraïben en is momenteel de belangrijkste cruisehaven van het land.

Tijdens het seizoen 2023-24 zal de stad in totaal 190 cruises ontvangen van 30 verschillende cruisemaatschappijen, waaronder Royal Caribbean International, Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line en Celebrity Cruises.

Santa Marta is ook klaar voor een sterk cruiseseizoen met 22 geplande cruises en een eerste bezoek van MSC Group’s Explora Journeys.

Het luxemerk doet de stad ook voor het eerst ’s nachts aan met de Explora I, die in februari 2024 plaatsvindt.

Bron :
Foto:cruisemapper.com