Colombia presenteert nieuw drugsbeleid aan EU

De regering van Gustavo Petro zal haar nieuwe drugsbeleid voorstellen op de tweede EU-Colombia Drugsdialoog in Brussel.

De Colombiaanse delegatie zal geleid worden door de minister van Defensie Iván Velásquez, die vergezeld zal worden door de onderminister van Multilaterale Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Elizabeth Taylor; de directeur van de Nationale Politie, William Salamanca; en andere ambtenaren.

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zullen de vertegenwoordigers van de Colombiaanse regering het proces promoten dat werd opgestart tijdens de Latijns-Amerikaanse en Caraïbische Conferentie over Drugs, die begin september in Cali werd gehouden. Daar werd overeengekomen om een stappenplan op te stellen en een Monitoring Group op te richten met het oog op het bereiken van nieuwe standpunten en consensuele voorstellen over het wereldwijde drugsprobleem bij multilaterale organisaties.

Dit omvat de tussentijdse evaluatie van de ministeriële verklaring van 2019 van de 67e Commissie voor verdovende middelen.

Colombia wil ruimte creëren voor een inclusieve, openhartige en multidisciplinaire dialoog en reflectie over het wereldwijde drugsprobleem, op basis van de erkenning dat de bestraffende en criminaliserende aanpak niet de verwachte resultaten heeft opgeleverd.

De visie van Colombia geeft prioriteit aan openbare gezondheidszorg, het waarborgen van mensenrechten en de vrijheden van mensen. Maar ook over de impact van de teelt van illegale gewassen, de verwerking van drugs op het milieu en de genderdimensie van het drugsbeleid.

Deze sessie van de bilaterale dialoog over drugs zal het mogelijk maken om gemeenschappelijke punten en mogelijkheden te vinden voor toekomstig werk over dit onderwerp en zal milieukwesties op een transversale manier integreren.

Bron :
Foto:cde.ual.es