Colombia speelt 1-1 gelijk tegen Peru in kwalificatiewedstrijd WK 2026

Colombia handhaafde vrijdag zijn ongeslagen status en verstevigde de derde plaats in de kwalificatie voor het WK 2026 met een 1-1 gelijkspel uit bij Peru.

Spits Luis Diaz maakte in de 81e minuut gelijk toen hij raak kopte uit een hoekschop van James Rodriguez, die de hele eerste helft op de bank zat en in de tweede helft Luis Sinisterra verving.

Kort daarvoor, in de 67e minuut, had de thuisploeg de Colombiaanse doelman Camilo Vargas verrast. De Peruaanse middenvelder Alexander Callens kwam het strafschopgebied binnen en scoorde het eerste doelpunt met een kopbal na een pass van Sergio Peña.

“Je wilt altijd winnen en ik zei tegen de spelers, ‘we kunnen geen gelijkspel vieren, maar we hebben de punten’,” zei de coach van de Cafeteros, Néstor Lorenzo.

Liverpool’s Diaz was vaak op de helft van de tegenstander, net als Sinisterra, maar geen van beiden kon het net vinden.

Aan de andere kant blies de Italiaans-Peruaanse Gianluca Lapadula in de 24e minuut het net op met een schot van rechts, maar de Uruguayaanse scheidsrechter Esteban Ostojich riep buitenspel in.

Coach Lorenzo verraste aan het begin van de wedstrijd door James, die een paar maanden geleden schitterde in de Copa America, waarin Colombia de finale verloor van Argentinië, op de bank te laten zitten.

Op een persconferentie legde Lorenzo uit dat de aanvankelijke afwezigheid van James was afgesproken met de speler omdat hij “weinig groepstraining” had gehad.

Hij erkende dat zijn team niet op het niveau van de Copa America was “wat betreft de vloeiendheid van het spel”, dus “we moeten er snel aan wennen omdat we er iets aan willen toevoegen”.

Colombia heeft 13 punten, slechts één achter Uruguay, dat tweede staat in de kwalificatie.

Daniel Muñoz, een Colombiaanse full-back bij Premier League-ploeg Crystal Palace, zei dat het enige ongeslagen team in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden “vertrouwen heeft in onze kwaliteiten, in de professionaliteit die ieder van ons heeft en we willen daar altijd iets aan toevoegen”.