Colombia speelt gelijk tegen Australië

Het Colombiaanse elftal speelde dinsdagavond in Londen een oefenwedstrijd tegen Australië. De Colombianen speelden een gelijk spel tegen de Australiërs in het stadion Craven Cottage, thuishaven van Championshipclub Fulham.

In de eerste helft waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd en hand niet veel gevaarlijke momenten. Het Colombiaanse elftal had vrij snel op voorsprong kunnen komen, maar Uribe kopte de bal niet goed richting het doel. Vlak voor rust kwam er een gevaarlijk moment van de Australiërs, toen Juric rakelings lang het doel schoot.

Het Colombiaans elftal, dat voor eerst in het nieuwe uitshirt speelde, liet in de tweede helft meer van zich zien. De koffieboeren zetten het spel steeds meer naar eigen hand en braken vaker door de verdediging van de Australiërs. Invaller Miguel Borja leek zijn ploeg na de pauze snel op 1-0 te brengen, maar aangever Carlos Bacca stond buitenspel.

Er kwamen veel kansen voor Miguel Borja maar die wist veel mooie kansen niet te benutten. Het zat de 25-jarige Borja niet mee, zijn vijfde kans liet hij liggen door een strafschop te missen. In de 85ste minuut werd Borja gevloerd door de doelman van Australië, waardoor hij een penalty kreeg toegewezen. De Colombiaan schoot de bal te veel op de doelman, waardoor Danny Vuković de bal wist te weren.

Er kwamen nog twee kansen die de Colombiaanse spits niet wist te benutten. In de laatste minuut kwam Colombia wel heel dicht bij een doelpunt. Moreno schoot de bal vanuit een vrij trap gevaarlijk dichtbij het Australisch doel. Borja kwam aansnellen en tikte links van het doel de bal net tegen de paal.  Het enige gevaarlijk moment van de Australiërs in de tweede helft kwam van Luongo. De nummer 21 drong diep door in de Colombiaanse verdediging en wist een hard schot te plaatsen richting doel. De Colombiaanse keeper Ospina reageerde op tijd en greep de bal uit de lucht. Hoewel Colombia in de tweede helft doelpunten had kunnen maken, bleef het uiteindelijk bij een 0 – 0.

Het WK voetbal vindt plaats op 14 juni tot en met 15 juli in Rusland. Colombia is ingeloot in groep H samen met Polen, Senegal en Japan. Het Colombiaanse elftal Colombia speelt op 19 juni de eerste wedstrijd tegen Japan waarop het op 24 juni tegen Polen zal spelen en de laatste poulewedstrijd het tegen Senegal opneemt.