Colombia speelt vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje en Roemenië in maart 2024

Het Colombiaanse nationale voetbalteam ​​zal in maart het opnemen tegen twee rivalen die Colombia nooit heeft kunnen verslaan.

Het Colombiaanse elftal sloot het jaar 2023 af met positieve resultaten en een opmerkelijke reeks onder leiding van de Argentijnse coach Néstor Lorenzo, want na 16 gecoachte wedstrijden heeft de ‘tricolor’ (driekleur) ​​nog steeds geen nederlaag gekend.

Een van de grootste prestaties van Colombia het afgelopen jaar was de overwinning tegen het Braziliaanse nationale team, voor de eerste keer in zijn geschiedenis, tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het WK, een wedstrijd waarin Luis Díaz een dubbel scoorde en het hele land feestvierde. een historisch resultaat.

Nu is het doel van het Colombiaanse nationale team de Copa América in 2024, een toernooi waar het na Argentinië een van de favorieten is. Als voorbereiding hierop kent Colombia al zijn twee tegenstanders voor de FIFA-wedstrijden in maart.

Dit zijn het Spaanse nationale team en het Roemeense nationale team, twee teams die de ‘driekleur’ ​​nooit heeft kunnen verslaan. Sterker nog, Roemenië is zelfs de grootste tegenstander op het WK voor Colombia, want ze stonden tegenover elkaar op de wereldkampioenschappen van 1994 en 1998, en bij beide gelegenheden wonnen de Europeanen.

Spanje versus Colombia – 22 of 23 maart in Londen
Roemenië versus Colombia – 26 maart in Boekarest

Bron :
Foto:caracol.com.co