Colombia stunt in blessuretijd door Duitsland te verslaan

Colombia heeft op het WK voetbal voor vrouwen voor een enorme stunt gezorgd door Duitsland te verslaan. De winnende goal Manuele Vanegas viel in de zevende minuut van de blessuretijd.

Het 18-jarige Colombiaanse talent Linda Caicedo maakte vlak na rust het doelpunt van het toernooi. De speelster van Real Madrid krulde de bal werkelijk perfect in de kruising. Daarna gooiden de Colombiaanse vrouwen zich overal voor en dat leek de overwinning op te leveren.

Colombia zat op rozen, tot in de 89e minuut de doelvrouw de doorgebroken Oberdorf neerhaalde in de 16. Duitsland kreeg een strafschop en topspits Alexandra Popp maakte simpel de 1-1.

Duitsland rook bloed, maar Colombia had het laatste woord. Linksback Vanegas torende in de zevende minuut van de blessuretijd boven iedereen uit bij een hoekschop en plaatste de bal fraai in de hoek: 2-1.

Colombia staat nu bovenaan met 6 punten in groep H. Duitsland en Marokko staan op 3 punten en Zuid-Korea heeft er 0. Duitsland won eerder deze week met 6-0 van Marokko, dus heeft wel een veel beter doelsaldo. In de laatste speelronde speelt Duitsland tegen Zuid-Korea en Colombia tegen Marokko.

Colombia heeft de maximale score van zes punten, maar is nog niet zeker van de volgende ronde. Duitsland en Marokko bezitten drie punten en Zuid-Korea is puntloos. Tijdens de laatste speelronde in deze poule duelleert Duitsland met Zuid-Korea en staat Marokko tegenover Colombia. Die duels zijn donderdag. Die duels zijn donderdag.