Colombia uitgeroepen tot officiële gastheer van Biodiversiteitstop in 2024

Het VN-Bureau van de Conferentie van Biologische Diversiteit heeft Colombia uitgeroepen tot officiële gastheer van de Biodiversiteitstop die volgend jaar wordt gehouden, zo werd vandaag gemeld.

Toen de president van het land, Gustavo Petro, hoorde van de benoeming, vierde hij dit op zijn X-account en zei: “We zullen volgend jaar gastheer zijn voor de COP16 over biodiversiteit”.

Hij verklaarde ook dat delegaties uit bijna 200 landen naar Colombia zullen komen om het leven op de planeet te verdedigen. .

De Colombiaanse minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, Susana Muhamad, wees erop dat dit een geweldige kans is voor een van de naties met de grootste biodiversiteit ter wereld.

Ze prees de inzet van president Petro en het hele land om ecosystemen te behouden, evenals de mogelijkheid om vanuit Latijns-Amerika een boodschap te sturen over het belang van klimaatactie en de bescherming van het leven.

Het Secretariaat is verheugd dat de regering van Colombia gastheer is van COP 16.

Colombia herbergt een enorme biodiversiteit, is een inspirerend voorbeeld van hoe om te gaan met inheemse volkeren en lokale gemeenschappen, en loopt voorop als het gaat om behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit,’ aldus David Cooper, interim uitvoerend secretaris van de conferentie.

COP 16, die zal worden gehouden tussen 21 oktober en 1 november 2024, is de eerste van een reeks bijeenkomsten die in het kader van de conferentie zullen plaatsvinden.

Bron :
Foto:cbd.int