Colombia vaardigt een verbod uit op de export van steenkool naar Israël

Deze nieuwe maatregel is een reactie van de nationale regering op de bevelen van het Internationale Gerechtshof over de situatie in Gaza.

Vandaag werd bekend gemaakt dat de nationale regering door middel van een decreet heeft besloten om de export van kolen naar Israël op te schorten.

Via zijn X-account bevestigde de president van Colombia, Gustavo Petro, dat het ontwerpdecreet was uitgevaardigd, “waarmee een verbod op de export van kolen naar Israël wordt ingesteld”.

Deze maatregel is te wijten aan de toename van de vijandelijkheden in het gebied, in een poging om te voorkomen dat alle of een deel van de Colombiaanse grondstoffen op welke manier dan ook bijdragen aan het conflict in de regio.

Dit verbod maakt deel uit van de bevelen tot voorlopige maatregelen die het Internationaal Gerechtshof heeft uitgevaardigd in het kader van de zaak betreffende de uitvoering van het Verdrag inzake de voorkoming en de bestraffing van genocide in de Gazastrook (Zuid-Afrika tegen Israël).

Het besluit treedt in werking vijf kalenderdagen na publicatie in het Staatsblad en blijft van kracht tot volledig is voldaan aan de voorlopige maatregelen die zijn bevolen door het Internationaal Gerechtshof.

Bron :
Foto:portafolio.co