Colombia verlengt selectieve quarantaine tot eind november

Colombia zal de zogenaamde selectieve quarantaine verlengen tot eind november. President Ivan Duque maakte dat woensdag in een televisietoespraak bekend.

De president, kondigde in het tv-programma ‘Prevención y Acción’ aan dat de selectieve quarantaine in het hele land tot 30 november wordt verlengd.

“Ik heb de minister van Volksgezondheid zeer duidelijke instructies gegeven … zodat we op 1 november een decreet zullen uitvaardigen om de selectieve quarantaine met een verantwoorde individuele afstand te verlengen tot 30 november, en dus de huidige voorwaarden te handhaven,” zei Duque.

Duque heeft de lokale autoriteiten en de burgers gevraagd om meer controle uit te oefenen op het wegblijven van mensenmassa’s om uitbraken zoals die zich in Europese landen voordoen, te voorkomen.

Colombia begon in maart met een meer dan vijf maanden lang durende lockdown. Het ging begin september over in een een veel lossere “selectieve” quarantainefase in – waardoor het mogelijk werd om in restaurants te dineren en internationale vluchten te nemen.

Colombia heeft meer dan 1 miljoen coronabesmettingen gemeld, met 30.753 doden.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co