Colombia verlengt selectieve quarantaine tot eind oktober

Colombia zal de selectieve quarantaine verlengen gedurende de hele maand oktober, zei president Ivan Duque maandagavond tijdens het tv-programma ‘Prevención y Acción’ en drong er bij de burgers op aan om niet in grote groepen bijeen te komen.

Het land begon in maart aan een nationale lockdown van vijf maanden dat 31 augustus eindigde en leidde tot een verlamming van de economie en een toename van de werkloosheid. Beetje bij beetje werden economische sectoren echter gereactiveerd en werden uitzonderingen toegevoegd om mensen weer aan het werk te krijgen. Colombia ging in september een veel lossere “selectieve” quarantainefase in, waardoor de meeste economische en sociale activiteiten, zoals internationale vluchten en de opening van restaurants mogelijk was.

“De regels die we in september hebben gevolgd, blijven in oktober van kracht”, zei Duque en voegde er aan toe dat mensen moeten vermijden om in grote groepen bijeen te komen om de verspreiding van het coronavirus te helpen beheersen.

Colombia telt nu meer dan 818.000 positieve gevallen en 25.641 doden door COVID-19, volgens de statistieken van het Ministerie van Volksgezondheid.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co