Colombia verlengt verplichte quarantaine tot en met 26 april

Na 2 weken quarantaine zal Colombia de verplichte lock down met twee weken verlengen.

President Iván Duque kondigde dinsdag aan dat de quarantaine in Colombia nog twee weken zal voortduren en dat deze nu op 26 april om 23.59 uur afloopt. De quarantaine zou oorspronkelijk op 12 april om 23.59 uur eindigen, maar er is gespeculeerd dat de quarantaine tot juni zou kunnen voortduren.

President Duque legde uit dat, hoewel de besmettingscijfers lager zijn dan verwacht, deze maatregel juist wordt genomen op basis van “geanalyseerde informatie over de volksgezondheid”.

“Ik wil een beroep doen op ons allemaal om extra inspanning te leveren voor onze levens en gezondheid. Het is de beslissing om de verplichte preventieve isolatie te handhaven na 13 april tot 27 april,” zei Duque, vanuit het presidentieel paleis, Casa de Nariño.

Duque legt uit dat het besluit om de quarantaine te verlengen is genomen “met de steun van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)”.

Duque meldde ook dat volwassenen ouder dan 70 jaar tot 30 mei in verplichte preventieve isolatie moeten blijven. Ook zullen de leerlingen tot 31 mei van school zijn.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co