Colombia verliest met 3-0 van de VS en is uitgeschakeld voor Women’s Gold Cup

De Verenigde Staten versloegen zondag in Los Angeles (Californië) Colombia met 3-0 in de kwartfinales van de eerste Gold Cup van het vrouwenvoetbal, waarin Mexico zich eveneens plaatste met een 3-2-zege tegen Paraguay.

Mexico zal het opnemen tegen Brazilië en de Verenigde Staten zullen het opnemen tegen Canada, de huidige Olympisch kampioen, in de halve finales van dit nieuwe Concacaf-toernooi dat woensdag in San Diego (Californië) wordt gehouden.

De Verenigde Staten hebben zich zondag met een sterk optreden tegen Colombia bewezen na een schokkende nederlaag tegen Mexico in de finale van de groepsfase.

De jonge spits van Real Madrid, Linda Caicedo, een van de beste speelsters ter wereld, had weinig kans om het verschil te maken in een wedstrijd die de thuisploeg weer op de rails kreeg met een penaltygoal van Lindsey Horan in de 13e minuut.

Het vroege doelpunt zorgde voor zenuwen in de defensie van de Colombiaanse ploeg, die veel gemakkelijke kansen kreeg totdat de VS de voorsprong in de 22e minuut uitbreidde toen veterane Alex Morgan de voorzet van Jenna Nighswonger binnenkopte.

De getalenteerde Caicedo, 19, liet zich diep zakken om meer in het spel te komen en in één beweging pikte ze de bal op, draaide en vuurde een schot met links nipt naast keepster Alyssa Naeher.

Colombia maakte weer verschil toen Iliana Izquierdo’s schot werd gered door Naeher en de Verenigde Staten maakten er 3-0 van in de 45+2 minuut toen een voorzet van Trinity Rodman vanaf de rechterflank werd binnengekopt door Jaedyn Shaw.

De 19-jarige aanvaller van San Diego Wave scoorde in alle drie haar starts voor haar land en ontpopt zich als één van de belangrijkste speelsters in de wederopbouw van Team USA.

Colombia, een van de vier Zuid-Amerikaanse teams die voor het toernooi waren uitgenodigd, voerde snel wijzigingen door voor de tweede helft, maar kon de overwinning van de thuisploeg voor zo’n 17.000 toeschouwers in het BMO Stadium in Los Angeles nooit in gevaar brengen.