Colombia verliest van Marokko, maar gaat als eerste door in zijn poule en ontmoet Jamaica

Het team van Nelson Abadía nam de leiding in Groep H nadat Duitsland gelijk speelde tegen Zuid-Korea.

Het Colombiaanse nationale team sloot zijn deelname aan groep H van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland af met een nederlaag, na met 1-0 te zijn verslagen door Marokko in de stad Perth. Met dit resultaat schoof het nationale team als eerste op; terwijl Marokko op de tweede plaats bleef voor een onverwacht gelijkspel tussen Duitsland en Zuid- Korea (1-1).

Het Marokkaanse team was vanaf het begin van de wedstrijd op zoek naar een positief resultaat en creëerde de eerste grote kans op gevaar al in de eerste minuut, na een dieptepass over links op Ibtissam Jraidi, die met een schot van rechts naast schoot en werd gered door doelvrouw Catalina Perez.

De ploeg van Nelson Abadía had moeite om de bal onder controle te krijgen. De eerste kans kwam na 10 minuten na een geweldig samenspel tussen Linda Caicedo, Catalina Usme en Mayra Ramírez, waarbij het schot van de laatste met de rechtervoet naast ging.

Het nationale team groeide in vertrouwen en kwam na 20 minuten dicht bij de openingstreffer via Daniela Montoya, die een lange inworp na een slechte redding van keepster Khadija Er-Rmichi binnen kopte.

Colombia herstelde de orde en controle over de bal met het verstrijken van de minuten; echter kon het Colombiaanse team geen ruimtes vinden om schade aan te richten in het gebied van de Marokkaanse speelsters, die het initiatief behielden, maar geen gevaar meer genereerden op het doel van Pérez.

De eerste helft eindigde met Colombia aan de bal en na 43 minuten vonden ze hun weg via Linda Caicedo, die een doorloopbal kreeg van Daniela Montoya, vrij het strafschopgebied binnenkwam en een afgemeten voorzet gaf aan Leicy Santos, die de bal over de lat kopte.

In de laatste actie van de eerste helft kende de Italiaanse scheidsrechter Maria Sole na 45+1 minuten een penalty toe aan Daniela Arias op Ibtissam Jraidi. Doelvrouw Catalina Perez maakte een geweldige redding op Ghizlane Chebbak, maar Marokko was alerter om de rebound te veroveren en de score te openen via Anissa Lahmari na 45+3 minuten na een pass van Sakina Diki, die de bal veroverde in het strafschopgebied.

Colombia’s eerste grote waarschuwing in de tweede helft werd gegeven in minuut 58, na een geweldige actie op Linda’s linkerflank, waarbij ze Daniela Montoya assisteerde, die hard afwerkte met haar rechterbeen, gered door doelvrouw Er-Rmichi met haar rechtervoet, op de rebound mist Lorena Bedoya miste nipt.

Meteen daarna voerde Nelson Abadía zijn eerste wissel door, hij verving aanvoerder Montoya en stuurde Diana Ospina het veld op. De aanvoerdersband van Montoya werd ingenomen door Catalina Usme. Bij de volgende actie redde de doelvrouw een schot van Mayra Ramírez in de rechterzone van de Colombiaanse aanval en stuurde de bal naar de hoekschop.

De eerste kans voor het Colombiaanse nationale team in de tweede helft kwam na 73 minuten, een geweldige actie van Mayra Ramírez op de rechtervleugel, samen met Catalina Usme, die met een subtiele aanraking Linda Caicedo één op één achterliet met doelvrouw Er-Rmichi, die met één hand redde en de bal over het doel liet gaan.

Mayra profiteerde van een grove fout van Nouhaila Benzina in minuut 78, waardoor de bal aan de rechterkant naar haar werd geserveerd, alleen achterliet, het gebied betrad en een schot loste, maar op de linker doelpaal geblockt werd.

Colombia neemt het komende dinsdag in Melbourne op tegen Jamaica in de achtste finales, die om 03.00 uur (Colombiaanse tijd) begint. Marokko van zijn kant zal diezelfde dag om 6:00 uur (Colombiaanse tijd) in Adelaide tegenover Frankrijk staan.