Colombia verslaat Chili met 4-0 in WK-kwalificatiewedstrijd

De nationale ploeg van Colombia heeft met 4-0 gewonnen van Chili in de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026.

Colombia liet alle twijfel achter zich en vernietigde Chili in het Metropolitano Stadion in Barranquilla. Door deze overwinning staat Colombia op de tweede plaats in hun groep met 19 punten.

Het was een verdiende overwinning voor het Colombiaanse team, want ze domineerden vanaf het begin van de wedstrijd met een offensieve en effectieve speelstijl die de Chileense verdediging vernietigde.

Colombia is terug met vertrouwen en hoopt meer te winnen als ze doorgaan met de kwalificatiewedstrijd als revanche voor hun nederlaag tegen Bolivia in La Paz.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Davidson Sanchez, die een hoekschop omzette in een doelpunt en met een kopbal de 1-0 maakte. Het doelpunt van Davidson Sanchez gaf het Colombiaanse team meer vertrouwen en controle over de wedstrijd. Ze domineerden vanaf het begin, maar konden geen doelpunt maken totdat Sanchez een kopbal maakte in de 34e minuut van de wedstrijd.

Niet lang na het eerste doelpunt maakte Liverpool-ster Luiz Daiz er in de 52e minuut 2-0 van na een samenspel waardoor hij alleen voor de paal van de tegenstander kwam te staan.

Invaller Jhon Duran voegde daar nog een doelpunt aan toe in de 82e minuut om de stand op 3-0 te brengen, terwijl Luis Sinisterra het laatste doelpunt maakte in de extra tijd van 90+3 minuten, maar Chili kon de achterkant van het Colombiaanse net niet vinden.

Ondanks het behalen van 19 punten en de 4-0 overwinning tegen Chili, moet Colombia nog een extra inspanning leveren, omdat Jhon Cordoba een gele kaart kreeg nadat hij een overtreding beging in de eerste helft, wat betekent dat hij niet zal spelen in de volgende wedstrijd van het team tegen Uruguay in november, wat waarschijnlijk de prestaties van het team dan zal beïnvloeden.

Colombia maakt deze overwinning nog steeds kans op deelname aan het WK van 2026.