Colombia verslaat Duitsland in vriendschappelijke wedstrijd

Colombia heeft dinsdag in een vriendschappelijke wedstrijd met 0-2 gewonnen van Duitsland. Het was de eerste overwinning voor het Colombiaanse elftal in vijf wedstrijden tegen de Duitse ploeg.

Een kopbal van Luis Diaz in de 54e minuut en een penalty van Juan Cuadrado in de 82e minuut bezorgden de bezoekers hun eerste overwinning op de Duitsers, die na afloop werden uitgejouwd.

Duitsland, dat minder dan een jaar de tijd heeft om een gehard team op te bouwen voor het continentale toernooi, had vorige week twee late doelpunten nodig om 3-3 gelijk te spelen met Oekraïne voor het 1-0 verlies van vrijdag tegen Polen.

De viervoudig wereldkampioenen hebben slechts één van hun laatste vijf wedstrijden gewonnen sinds hun schokkende exit uit de groepsfase van het WK in december. Ze hebben ook slechts drie van hun laatste 11 wedstrijden gewonnen.

De Colombianen leken veel hongeriger in de aanval en dwongen Duitsland doelman Marc Andre ter Stegen tot een reeks goede reddingen in de eerste helft, terwijl de 21-jarige Malick Thiaw van Duitsland indrukwekkend was in de verdediging.

De gastheren hadden meer dan 65% balbezit, maar slaagden er de hele eerste periode niet in om ook maar één schot op doel te lossen.

Colombia nam de leiding nadat Emre Can balbezit verloor en Cuadrado een voorzet gaf die Diaz langs Ter Stegen kopte.

De thuisploeg voerde het tempo even op, maar was achterin nog steeds kwetsbaar.

De introductie van Niclas Fuellkrug bracht voorin weinig verbetering en een handsbal van Joshua Kimmich gaf de bezoekers de kans om de voorsprong te verdubbelen: Cuadrado scoorde vanaf de stip.