Colombia verslaat Irak in vriendschappelijke wedstrijd

Het Colombiaanse nationale voetbalteam versloeg Irak met 1-0 in een vriendschappelijke wedstrijd in het Mestalla-stadion in Valencia, Spanje. De nationale ploeg behield na zeven wedstrijden hun ongeslagen reeks onder bondscoach Néstor Lorenzo.

De eerste minuten werden afwisselend gedomineerd, Colombia probeerde gevaar te creëren via Jorge Carrascal en Luis Díaz ; terwijl het team van Irak vanaf de zijkanten probeerde te naderen, voornamelijk vanaf de rechtervleugel in de aanval.

De Irakezen zetten een solide verdedigingsbarrière op door verschillende spelers binnen hun gebied te groeperen, waardoor het voor Colombia moeilijk werd om het doel van Jalal Hassan met gevaar te bereiken.

Nestor Lorenzo begon de tweede helft met dezelfde elf als in de eerste helft, ondanks het gebrek aan aanvallend spel van zijn ploeg in de eerste 45 minuten; zijn tegenstander voerde wel wijzigingen door. Colombia begon de tweede helft met weinig dynamiek en weinig spel.

De eerste grote waarschuwing van de wedstrijd kwam van Irak in de 56e minuut, toen Ibrahim Bayesh een afstandschot probeerde richting Álvaro Montero. De doelman kon de bal niet onder controle krijgen en kaatste via zijn knie tegen de doelpaal. Colombia reageerde onmiddellijk en na 58 minuten hadden ze hun eerste schot op doel. In een hoekschop uitgevoerd door Juan Guillermo Cuadrado kopte John Janer Lucumí net over het doel.

Lorenzo ververste zijn selectie op minuut 59 en stuurde Jhon Arias en Matheus Uribe het speelveld op, in plaats van Juan Guillermo Cuadrado en Diego Valoyes.

Colombia zette druk door Jorge Carrascal, die in minuut 68 het strafschopgebied binnen drong, maar werd geblokt door de Iraakse doelman.

De Nationale Ploeg voerde na 72 minuten nog twee wissels door, waardoor Yaser Asprilla en Mateo Cassierra het veld opgingen, in plaats van Luis Díaz en Santos Borré. De twee kwamen drie minuten later, na 75 minuten, bij elkaar, zodat Asprilla een voorzet in het gebied stuurde in een overloop, Cassierra controleerde en afmaakte met zijn rechtervoet om uiteindelijk doelman Jalal Hasan te verslaan.

De nationale ploeg voerde na 72 minuten nog twee wijzigingen door en bracht Yaser Asprilla en Mateo Cassierra in het veld in plaats van Luis Díaz en Santos Borré. Drie minuten later, in de 75e minuut, kwam Asprilla van rechts en schoot de bal in het strafschopgebied, waar Cassierra het controleerde en met zijn rechtervoet schoot om uiteindelijk doelman Jalal Hasan te verrassen. De voormalig Ajacied besliste uiteindelijk de vriendschappelijke ontmoeting met Irak (1-0).

Colombia heeft zeven wedstrijden gespeeld met Néstor Lorenzo als coach, met een saldo van vijf overwinningen (Guatemala, Mexico, Paraguay, Japan en Irak) en twee gelijke spelen (Verenigde Staten en Zuid-Korea). Aanstaande dinsdag gaan ze op bezoek bij Duitsland in de laatste wedstrijd voor aanvang van de kwalificaties.