Colombia verslaat Japan in vriendschappelijke wedstrijd

Colombia heeft Japan verslagen in de tweede vriendschappelijke wedstrijd in Azië. Het Colombiaanse elftal speelde een zware wedstrijd tegen een taaie tegenstander die in de eerste drie minuten van de wedstrijd op een achterstand kwam te staan, maar doelpunten van Jhon Jáder Durán (33′) en Rafael Santos Borré (61′) bezegelden de overwinning voor de nationale ploeg die zich voorbereidt op de start van de Kwalificatiewedstrijden.

De Brighton vleugelspeler Kaoru Mitoma zette Japan in de derde minuut op voorsprong met een prachtige kopbal. Mitoma is in sprankelende vorm sinds hij afgelopen zomer bij Brighton kwam en hij bezorgde Japan de perfecte start toen hij de voorzet van Hidemasa Morita langs Colombia-doelman Camilo Vargas schoot.

Colombia maakte later in de eerste helft gelijk via Jhon Duran, de 19-jarige spits van Aston Villa. In de eerste helft kwam het Colombiaanse elftal weinig aan de bal, maar maakte in de 33e minuut gelijk toen Deiver Machado een aanval over links opzette en de bal terugspeelde, zodat Duran de bal kon binnenwerken.

Rafael Borre scoorde een spectaculaire doelpunt en Colombia versloeg Japan met 2-1 in een vriendschappelijke wedstrijd in Osaka op dinsdag. De aanvaller van Eintracht Frankfurt maakte het na een uur spelen af met een acrobatische omhaal. en schoot met zijn rechtervoet langs de Japanse doelman Daniel Schmidt.

De komende FIFA-data voor de de Colombiaanse nationale ploeg is reeds vastgelegd, maar de tegenstander is nog niet officieel bekendgemaakt. Het team gecoacht door Néstor Lorenzo zou het opnemen tegen Duitsland, volgens Caracol Radio’s El VBar. “Bij gebrek aan enkele details zal Colombia op de FIFA-datum van juni een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het Duitse nationale team,” meldde El VBar op zijn Twitter-account, met betrekking tot wat de volgende wedstrijd van het nationale team zou zijn.