Colombia verslaat Mexico in blessuretijd tijdens vriendschappelijke wedstrijd

De nationale voetbalploeg van Colombia sloot het jaar af met een overwinning en hield coach Néstor Lorenzo zijn ongeslagen reeks aan het roer van de nationale ploeg in stand. Het team won met 2-3 in Los Angeles, Californië, met Carlos Andrés Gómez die het winnende doelpunt scoorde aan het einde van de wedstrijd dankzij een pass van David Mackalister Silva.

Met beide teams met een experimentele opstelling, omdat de wedstrijd op een niet-FIFA datum viel, begon de vriendschappelijke wedstrijd op energieke wijze met gevaarlijke kansen voor beide partijen in de eerste helft.

Terwijl Guillermo Martínez van Puebla een kopbal op doel plaatste voor Mexico in de negende minuut, dwong Colombia halverwege de eerste helft twee reddingen af van de Mexicaanse doelman Jose Antonio Rodríguez.

Maar het was Mexico dat de score opende in de 40e minuut met het eerste doelpunt. Omar Govea van Monterrey onderschepte de bal en kon Martínez goed aanspelen in de laatste 15 minuten waarna de Mexicaanse middenvelder de bal terugkreeg en langs voormalig Napoli-keeper David Ospina schoot.

In de tweede helft ging het heen en weer. Martínez maakte er 2-0 van voor Mexico nadat zijn schot in de 50e minuut onder Ospina doorging en in de 55e minuut verkleinde Colombia de voorsprong tot 2-1 dankzij New York Red Bulls-verdediger Andrés Reyes die de achterlijn vond na een assist van dichtbij van Sebastian Velásquez.

Colombia maakte er 2-2 van in de 69e minuut na een treffer van Roger Martínez van Racing Club. Na een botsing tussen twee spelers op het middenveld snelde Martínez naar voren met de bal en lanceerde een krachtige poging die Rodriguez niet kon stoppen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de blessuretijd kantelde de wedstrijd in het voordeel van Colombia. Gomez profiteerde van een assist van David Macalister Silva in het 18 meter lange strafschopgebied en maakte er 3-2 van.

Even later klonk het laatste fluitsignaal en werd de ongeslagen reeks van Colombia verlengd tot 19 wedstrijden. Colombia-manager Nestor Lorenzo, ingehuurd in de zomer van 2022, behoudt een ongeslagen record van 8W-5G-0V.

Eerder deze maand waren beide ploegen betrokken bij de loting voor de Copa America van 2024, die zal worden gehouden in de Verenigde Staten. In Groep B neemt Mexico het op tegen Ecuador, Venezuela en Jamaica en in Groep D neemt Colombia het op tegen Brazilië, Paraguay en de winnaar van een play-off tussen Costa Rica en Honduras.