Colombia verslaat Nigeria en bereikt finale WK U-17

Het Colombiaanse damesteam onder de 17 heeft woensdag geschiedenis geschreven, na zich te hebben geplaatst voor de eerste finale in haar geschiedenis op een wereldkampioenschap. Dit werd bereikt na het verslaan van Nigeria in strafschoppen.

Het was de eerste keer dat Nigeria en Colombia zo ver zijn gekomen op de FIFA U-17 Women’s World Cup. De Afrikaanse natie was er nog nooit in geslaagd verder te komen dan de kwartfinales, terwijl de Zuid-Amerikanen eerder altijd sneuvelden in de groepsfase.

Beide teams hadden zich in Goa, India, naar een grimmig doelpuntloos gelijkspel gevochten, waardoor de wedstrijd door penalty’s beslist moest worden. Uiteindelijk trok Colombia aan het langste eind door met 6-5 van Nigeria te winnen.

Het nationale damesteam overtreft op deze manier het mannenteam onder de 20 die in 2003 in de halve finales onderuit ging tegen Spanje. In datzelfde jaar stond Colombia in de halve finale van het WK U-17 . Onder leiding van Eduardo Lara verloor ook het nationale mannenteam tegen Brazilië met spelers als Fredy Guarín en Carlos Daniel Hidalgo .

Het Colombiaanse damesteam neemt het zondag in de finale op tegen Spanje. De Spanjaarden versloegen in de halve finale Duitsland door met 0-1 te winnen.

Aanstaande zondag 30 oktober om 9.30 uur Colombiaanse tijd staat voor het eerst in de geschiedenis een Colombiaanse nationaal voetbalteam in een finale van een FIFA Wereldbeker.

Bron :
Foto:lafm.com.co