Colombia verslaat Paraguay met 0-1 tijdens WK-kwalificatiewedstrijd

Het Colombiaanse nationale team is nog steeds goed op weg om om zich te kwalificeren voor het WK van 2026. De ongeslagen reeks wordt voortgezet in Asunción, Paraguay. Een penaltygoal van Rafael Santos Borré was genoeg voor het team onder leiding van Néstor Lorenzo om de drie punten te pakken van Paraguay op de zesde dag van de kwalificaties, waarin Tricolor het jaar afsluit als het enige ongeslagen team van drie overwinningen en drie gelijke spelen.

Colombia was veruit superieur met 59% balbezit tegenover 41% voor Paraguay. Het Colombiaanse elftal bereikte het strafschopgebied van de tegenstander meer dan tien keer, maar zonder veel succes in de afwerking en dit zorgde ervoor dat de score niet omhoog kon in de 90 minuten.

De eerste helft behoorde toe aan de mannen van Néstor Lorenzo, die verschillende mogelijkheden hadden om na het eerste doelpunt (11e min, penalty,Rafael Santos Borré) de tweede te scoren; eerst een uithaal die Rafael Santos Borré onder het doel miste en later een sterk schot van James Rodríguez dat helaas de paal raakte.

De tweede helft was echter veel heviger en Paraguay koos ervoor om gevaar in de lucht te brengen door de lange bal te spelen, wat helaas voor hen, niet werkte tegen de verdedigingskracht van Yerry Mina en Lucumi die de bal meerdere keren solide wegwerkten.

Het tempo van de wedstrijd daalde toen Néstor Lorenzo ervoor koos om de sterspelers van Colombia in te brengen, zoals James Rodríguez, Luis Díaz en Rafael Santos Borré zelf. De beslissing werd zeker gemaakt met het idee om voor de sterren te zorgen en dat ze in optimale omstandigheden bij hun clubs aankomen om het seizoen voort te zetten.

Nu zal het nationale team van Colombia twee vriendschappelijke wedstrijden spelen in december, die waarschijnlijk gespeeld zullen worden met lokale spelers om de hoofdrolspelers niet te storen in de ontwikkeling van het sportseizoen. De kwalificatiewedstrijden zullen terugkeren in september 2024.

Bron :
Foto:bluradio.com