Colombia verslaat VS met 5-1 in vriendschappelijke wedstrijd en blijft onverslagen

De nationale voetbalploeg van Colombia heeft zaterdag de Verenigde Staten met 5-1 verslagen in een vriendschappelijke wedstrijd die diende als voorbereiding op de Copa América. Het Colombiaanse elftal houdt het record van een onverslagen reeks in het tijdperk van Néstor Lorenzo als coach in stand.

Amerika trad tegen Colombia allerminst aan met een B-elftal. Met vier Premier League-spelers, drie Serie A-spelers, twee Bundesliga-spelers, een Ligue 1-speler, en een La Liga-speler in de basis, had Amerika een sterk elftal op de been gebracht. Toch was het niet opgewassen tegen Colombia, dat een plek lager op de FIFA-wereldranglijst staat (elfde om tiende).

In de eerste helft verraste de ploeg van Néstor Lorenzo de Verenigde Staten door zeer dynamisch te zijn over het hele veld. Daarnaast zette de nationale ploeg de Amerikanen onder druk op hun eigen helft en profiteerde van de ruimtes in de gevarenzone.

De openingstreffer kwam in de zesde minuut via Jhon Arias. Na een lange reeks passes dreef Colombia de Verenigde Staten in het nauw op hun eigen helft.

James Rodríguez ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied, waar hij een pass tussen twee verdedigers doorschoof, die in hun poging de bal weg te werken de bal voor Arias lieten liggen. De middenvelder van Fluminense had geen moeite om de bal te controleren en scoorde met een krachtig schot van rechts.

Colombia vertraagde niet en bleef profiteren van de defensieve passiviteit van de VS om hun voorsprong uit te breiden. In de 19e minuut, na een reeks rebounds na een hoekschop haalde spits Rafael Santos Borré een ongelooflijke acrobatische actie uit binnen het strafschopgebied en schoot de bal met zijn rechtervoet achter in het net.

Na de 2-0 voorsprong probeerden de Verenigde Staten te reageren, maar Christian Pulisic, hun belangrijkste aanvalsspeler, miste de scherpte om langs de Colombiaanse verdediging te komen.

In de tweede helft werd Colombia verrast door een reactie van de Verenigde Staten, die met een doelpunt van Timothy Weah de stand op 2-1 brachten.

De coach van het Colombiaanse team ververste het team met Richard Ríos, Luis Sinisterra, Jorge Carrascal, Juan Fernando Quintero, Kevin Castaño en Jhon Jáder Durán.

Colombia werd wakker en bevestigde de overwinning, dankzij prachtige doelpunten van Richard Ríos, Jorge Carrascal en Luis Sinisterra, die de 5-1 eindstand bezegelden.

Na het resultaat gaat de nationale ploeg verder met de voorbereidingen op hun Copa America-debuut tegen Paraguay op 24 juni.