Colombia verspeelt overwinning op Uruguay: 2-2

Het Colombiaanse nationale voetbalteam kende een bitter gelijkspel tegen Uruguay in de derde ronde van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De nationale ploeg stond in het stadion van Barranquilla tot aan de blessuretijd met 2-1 voor en verloor de overwinning op een schot vanaf de strafschopstip.

In de eerste helft was Uruguay de betere ploeg tot het doelpunt van James Rodríguez in de 34e minuut, zijn 12e in de kwalificatie en slechts één verwijderd van een gelijkspel met Falcao García als topscorer van Colombia.

In de tweede helft maakte Uruguay in de 47e minuut gelijk, maar Colombia nam al snel weer de leiding door een doelpunt van Matheus Uribe. Door dat doelpunt kreeg de thuisploeg het vertrouwen om het doel van de tegenstander meer op te zoeken. Echter, het gebrek aan afwerking en de verdedigers van Uruguay verhinderden dat ze de score konden opvoeren, iets wat aan het einde van de wedstrijd werd betreurd, want in de extra tijd werd het 2-2 toen Camilo Vargas scoorde uit een penalty van Darwin Núñez.

Colombia’s volgende wedstrijd is tegen Ecuador op dinsdag 17 oktober in de vierde ronde van de kwalificaties.