Colombia wil Franse gevechtsvliegtuigen om luchtmacht te vernieuwen

De minister van Defensie Iván Velásquez kondigde aan dat de nationale regering de Franse Dassault Rafale-gevechtsvliegtuigen op de shortlist heeft geplaatst om de luchtmacht van Colombia (FAC) te vernieuwen.

Velásquez onthulde dat de modernisering van de Kafir-gevechtsvliegtuigen, van Israëlische makelij, die in december 2023 overbodig zal worden, zal worden gefinancierd met de middelen die zijn goedgekeurd in een CONPEs-document om de nationale veiligheid te garanderen.

“De vliegtuigen van Dassault Rafale leiden onze overwegingen”, zei de minister tegen de pers waarin hij verzekerde dat modernisering noodzakelijk is.

De vernieuwing van de luchtmacht zou volgens minister Velásquez de komende 10 jaar geleidelijk worden uitgevoerd. De regering van Gustavo Petro zou echter de onderhandelingen starten om tussen de drie en vijf van deze modellen te kopen, die worden beschouwd als de modernste jager die momenteel in Frankrijk wordt vervaardigd.

“De luchtmacht zal een luchtmacht hebben, die ons oude Kfir -vliegtuig zal vervangen . Ik denk dat de echtgenotes van de huidige piloten me heel erg dankbaar zullen zijn, want in werkelijkheid was het al gevaarlijk om op die toestellen te klimmen”, zei president Gustavo Petro tijdens de promotieceremonie voor de luchtmacht.

De moderne gevechtsvliegtuigen, vervaardigd en ontworpen door het Franse bedrijf Dassault Aviation, vormen de vloot van de luchtmachten van India, Egypte en Qatar, en als de overeenkomsten worden bereikt, van Colombia.

De moderne gevechtsvliegtuigen, vervaardigd en ontworpen door het Franse bedrijf Dassault Aviation, maken deel uit van de luchtmacht van India, Egypte en Qatar, en als er overeenkomsten worden gesloten, van Colombia.

Bron :
Foto:caracol.com.co