Colombiaans toptalent debuteert zondag voor Etixx-Quick.Step

Fernando Gaviria maakt vandaag zijn debuut bij Etixx-Quick.Step. De 20-jarige Colombiaan tekende in februari samen met zijn landgenoot Rodrigo Contreras een contract bij de Belgische formatie voor twee seizoenen. Normaal zou hij pas in 2016 aantreden, maar de Colombiaan maakt zijn debuut dus iets vroeger. Vanaf vandaag is hij stagiair bij de ploeg en zondag staat met de Ride London Classic zijn eerste wedstrijd al op het programma.

Gaviria klopte begin dit jaar in de Ronde van San Luis in Argentinië twee keer Mark Cavendish in de sprint. In februari veroverde hij in Frankrijk ook de gouden medaille in het omnium op het WK piste. Hij geldt als een groot talent en werd al sinds vorig jaar gevolgd door het team van Patrick Lefevere. Ook andere WorldTourploegen toonden interesse, maar uiteindelijk was het Lefevere die hem aan zich wist te binden. Toen al werd geopperd dat de Colombiaan eventueel vroeger zou kunnen aantreden als stagiair.

Na de Ride London Classic op zondag, waar hij naast de zijde van onder andere Cavendish fietst, staat van 13 tot 16 augustus de Czech Cycling Tour (2.1) op het programma. Daarna volgt de Ronde van de Toekomst met de Colombiaanse selectie, om vervolgens opnieuw voor Etixx-Quick.Step de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC/06-13/09) af te werken. (bron: demorgen.be)

Fernando-Gaviria-Campeón-ómnium