Colombiaanse autoriteiten veroordelen moord op muzikant Lisandro Vallecilla

Autoriteiten, diplomaten, artiesten en vele anderen in Colombia veroordelen de moord op muzikant Lisandro Vallecilla, nadat hij had deelgenomen aan het Petronio Alvarez Pacific Music Festival.

Wij verwerpen en veroordelen de moord op Lisandro Vallecilla, muzikant van de groep Canalón de Timbiquí gisteren in Cali.

Grote vriend, artiest en exponent van de muziek van de Stille Oceaan’, zei de vicepresident van het land, Francia MArquez.

De vicepresident betuigde haar solidariteit met de familie, vrienden, met de groep Canalón, met de lerares Nidia Góngora en met de hele gemeenschap van de Timbiquireño die onder dit grote verlies lijden.

We kunnen niet toestaan dat dit geweld en deze absurde intolerantie ons nog meer levens ontnemen”, benadrukte Francia Márquez via haar profiel op het sociale netwerk X, voorheen Twitter.

Camilo Romero, voormalig presidentskandidaat voor het Historisch Pact en ambassadeur van Colombia in Argentinië, merkte op dat deze misdaad een aanval is op de mensen van de Stille Oceaan die van kunst een stem van protest en verzet tegen geweld hebben gemaakt. Onverdraagzaamheid en haat mogen de kinderen van Colombia niet blijven afpakken,” benadrukte Romero.

Ook de minister van Onderwijs, Aurora Vergara-Figueroa, wees erop dat Lisandro, 31 jaar oud, de naam van de Pacific hoog heeft achtergelaten op internationaal niveau en dat zijn bijdrage en nalatenschap zullen blijven bestaan als cultureel erfgoed van het land.

Het ministerie van Cultuur veroordeelde de moord op de jonge kunstenaar en sociaal leider.

Bron :
Foto:semana.com