Colombiaanse avocado’s binnen zes maanden naar VS

De Colombian Agricultural Institute, ICA, bevestigt, na meer dan acht jaar te hebben samengewerkt met producenten in de verschillende regio’s van het land, dat Colombia over zes maanden begint met de avocado-export naar de Amerikaanse markt. Het enige dat nog ontbreekt, is een goedkeuring van de Amerikaanse regering, gevolgd door de laatste controles in de exporterende gebieden, waarvan de meeste zijn geconcentreerd in het departement Antioquia.

“Het verzenden van Hass-avocado’s naar de Verenigde Staten is een prioriteit voor de nationale overheid. Veel van de eisen van de Amerikaanse regering hebben we ingewilligd. Kortom, we zijn in de laatste fase,” stelt Luis Humberto Martinez Lacouture, general manager van ICA.

In de afgelopen vijf jaar groeide het areaal, beplant met avocado, van 4.000 tot 10.000 hectare. Dit heeft geleid tot een stijging van 14% in avocado-export naar de EU.

Colombia exporteert momenteel 2.560 agroproducten naar 281 landen en is van plan om deze producten, zoals avocado, citrus, en rundvlees, op de internationale markten te introduceren. (bron: agf.nl)