Colombiaanse economie laat in januari een groei zien van 1,60%

Te midden van de moeilijkheden als gevolg van de slechte momenten in de industrie, de handel en de bouw, rapporteerde de Colombiaanse economie in de maand januari een groei van 1,60% vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar, bevestigde het Colombiaanse Bureau van de Statistiek (DANE).

Uit het rapport over de economische monitoringindex blijkt dat de primaire activiteiten, namelijk landbouw en mijnbouw, een herstel van 10,26% lieten zien.

Ondertussen daalden de secundaire activiteiten, waaronder de industrie en de bouw, met 4,99% en stegen de tertiaire activiteiten (handel en diensten).

Volgens deskundigen zouden deze cijfers de eerste stap zijn op weg naar het economisch herstel dat door verschillende sectoren van de economie, maar ook door de nationale overheid, wordt verwacht.

De minister van Financiën, Ricardo Bonilla, had bij de presentatie van het financiële plan gezegd dat het technische team van deze entiteit verwacht dat de Colombiaanse economie in 2024 met 1,2% zal groeien.

Bron :
Foto:caracol.com.co