Colombiaanse film in competitie International Film Festival Rotterdam

Acht films, waaronder een Colombiaanse productie Oscuro Animal van Felipe Guerrero, doen mee in de competitie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dat 27 januari begint.

De opzet van de prijzen is dit jaar veranderd. In plaats van drie awards wordt nu gestreden om één Hivos Tiger Award. Hieraan is een bedrag van 40.000 euro verbonden. Verder is er een speciale juryprijs van 10.000 euro.

De films die meedoen zijn naast die van Felipe Guerrero, History’s Future van Fiona Tan (Nederland), The Land of the Enlightened van Pieter-Jan De Pue (België), Motel Mist van Prabda Yoon (Thailand), Radio Dreams van Babak Jalali (VS), La última tierra van Pablo Lamar (Paraguay), Where I Grow Old van Marília Rocha (Brazilië) en A Woman, a Part van Elisabeth Subrin (VS).

In de jury zitten de Nederlandse filmcriticus Peter van Bueren, de Tunesische actrice Hend Sabry, de Thaise filmmaker Anocha Suwichakornpong, de Portugese regisseur Miguel Gomes en Hans Hurch, festivaldirecteur van het Vienna International Film Festival.

Oscuro Animal vertelt het verhaal van drie vrouwen die hun huizen ontvluchten in een door oorlog verscheurde regio van Colombia. Elke reis van de vrouw, gekenmerkt door angst, neemt haar mee op tocht diep door de jungle tot aan de rand van Bogotá, waar ieder de kracht moet verzamelen om een nieuw leven te kunnen beginnen.

Vorig jaar op IFFR won de Colombiaanse filmregisseur Oscar Ruiz Navia de Dioraphte Award voor zijn film Los hongos.