Colombiaanse marine onderschept 5,3 ton cocaïne in bananendozen

De Colombiaanse autoriteiten hebben dinsdag een lading van 5,3 ton cocaïne onderschept dat verstopt zat in een container met bananen. De lading behoorde tot de grootste criminele organisatie van Colombia, Clan del Golfo.

De Colombiaanse marine nam met steun van de politie de lading in beslag in de Golf van Urubá, een regio in het noordwesten van het land nabij Panama. De drugs zat verstopt in bananendozen in een container die nog in de vrachtterminal van Turbo stond. De container bevond zich aan boord van een schip dat onder de Cypriotische vlag vaart en dat onderweg was naar Antwerpen, één van de grootste bananenhavens van Europa.

Volgens minister van Defensie Luis Carlos Villegas zouden de drugs in Europa een straatwaarde hebben van zo’n 350 miljoen euro. Villegas zei ook dat dit een zeer belangrijke klap is vanuit financieel oogpunt tegen de georganiseerde misdaad, vooral tegen Clan del Golfo. “Deze succesvolle operatie is het resultaat van vele maanden van monitoring en samenwerking met de Nationale politie”, voegde Villegas er aan toe.