Colombiaanse politie breidt zoektocht naar vermiste vader van Luis Diaz uit

Lucht- en landpatrouilles van de politie hebben maandag in een nevelwoud in het noorden van Colombia gezocht naar de vader van Liverpool- ster Luis Díaz, die dit weekend samen met de moeder van de speler werd ontvoerd.

Het echtpaar was zaterdag bij een benzinestation in het kleine stadje Barrancas toen ze werden ontvoerd door gewapende mannen op motorfietsen. De moeder van Diaz, Cilenis Marulanda, werd binnen enkele uren gered door de politie die wegversperringen opzette rond de stad met 40.000 inwoners, vlakbij de grens van Colombia met Venezuela.

Maar zijn vader, Luis Manuel Díaz, bleef vermist. Maandag doorzochten speciale troepen een bergketen die zich uitstrekt over beide landen en bedekt is met nevelwoud. De politie loofde ook een beloning van $48.000 uit voor informatie die naar de vader van Diaz leidde.

Ambtenaren zeiden dat ze de mogelijkheid niet uitsluiten dat de oudere Díaz naar Venezuela zou zijn gesmokkeld, waar hij buiten het bereik van de Colombiaanse politie zou zijn.

Díaz is een van de meest getalenteerde spelers in het nationale team van Colombia en speelt momenteel voor Liverpool in de Engelse Premier League, waar hij zich vorig jaar bij voegde voor een deal ter waarde van $67 miljoen.

De 26-jarige spits ontbrak zondag in de wedstrijd van Liverpool tegen Nottingham Forest. De teamgenoten van Díaz drukten hun solidariteit met de Colombiaan uit door een van zijn truien op het veld omhoog te houden nadat ze het eerste doelpunt van het team hadden gescoord in hun 3-0 overwinning.

De ontvoering van de ouders van Díaz komt op een moment dat het aantal ontvoeringen voor losgeld en afpersing van bedrijven in Colombia toeneemt, ondanks pogingen van de eerste linkse regering van het land om tot een staakt-het-vuren met rebellengroepen te komen. Criminelen en rebellengroepen in het land ontvoeren al geruime tijd burgers voor losgeld om hun operaties te financieren.

Tot nu toe heeft geen enkele gewapende groepering in Colombia de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ontvoering van de ouders van Diaz.

Bron :
Foto:semana.com/