Colombiaanse politie vindt cocaïne in voetbalshirts bestemd voor Groningen

De Colombiaanse politie heeft 14 voetbalshirts onderschept die geïmpregneerd waren met in totaal 5 kilo cocaïne. De kledingstukken werden ontdekt in de vrachtterminal van de internationale luchthaven van Bogotá. De bestemming van de shirts was Groningen.

De voetbalshirts werden vanuit de stad Barranquilla naar Groningen verscheept, en zijn onderweg op het vliegveld in Bogota in beslag genomen toen de politie er een routinecontrole uitvoerde.

De politie trof in de shirts van het Colombiaanse voetbalelftal cocaïnehydrochloride aan. Deze stof zou in Groningen via een chemisch proces weer omgezet worden in cocaïne als vaste vorm.

“Een geüniformeerde voetballiefhebber controleerde één van de kledingstukken en ontdekte op het eerste gezicht niks, maar toen hij de bestemming van deze zending zag, Nederland, wist de beambte genoeg.” aldus een officier van de Colombiaanse Narcotica-politie.

Criminelen gebruiken steeds vaker een nieuwe techniek waarbij de ’vloeibare cocaïne’ op kleding wordt gegoten, waardoor het gewicht met 15 procent toeneemt, maar detectie verder tamelijk lastig is.