Colombiaanse regering zegt dat ELN de vader van Liverpool-aanvaller Luis Díaz heeft ontvoerd

De Colombiaanse regering zei donderdag dat de guerrillagroep Nationaal Bevrijdingsleger, beter bekend als ELN, verantwoordelijk was voor de ontvoering afgelopen weekend van de vader van Liverpool en spits Luis Díaz van het Colombiaans voetbalelftal.

De vredesdelegatie van de regering, die momenteel in onderhandeling is met ELN, zei in een verklaring ‘officieel op de hoogte’ te zijn van het feit dat de ontvoering ‘was gepleegd door een eenheid die toebehoort aan ELN’.

“Wij eisen dat de ELN de heer Luis Manuel Díaz onmiddellijk vrijlaat en wij zeggen vanaf nu dat zij volledig verantwoordelijk zijn voor het veiligstellen van zijn leven en integriteit”, aldus Otty Patiño, die de vredesdelegatie leidt.

Beide ouders van Díaz zijn zaterdag door gewapende mannen op motorfietsen ontvoerd bij een benzinestation in het kleine stadje Barrancas. De moeder van de voetballer, Cilenis Marulanda, werd binnen enkele uren gered door de politie die wegversperringen opzette rond de stad met 40.000 inwoners, vlakbij de grens van Colombia met Venezuela.

De vader van Díaz bleef vermist, wat speciale troepen ertoe bracht hem te zoeken in een bergketen die zich uitstrekt over beide landen en bedekt is met nevelwoud. De politie loofde ook een beloning van 200 miljoen pesos (ongeveer 47.000 euro) voor informatie die naar de vader van Diaz leidde.

Díaz is een van de meest getalenteerde spelers van het Colombiaanse nationale team en speelt momenteel voor Liverpool in de Engelse Premier League, waar hij vorig jaar lid van werd via een deal ter waarde van 45 miljoen euro.

De 26-jarige spits was zondag afwezig in de wedstrijd van Liverpool tegen Nottingham Forest. De teamgenoten van Díaz uitten hun solidariteit met de Colombiaan door een van zijn truien op het veld omhoog te houden nadat ze het eerste doelpunt van het team hadden gescoord in hun 3-0 overwinning.

Bron :
Foto:gol.caracoltv.com