Colombiaanse voetballer Andres Balanta overlijdt op training in Argentinië

De Colombiaanse profvoetballer Andres Balanta is tijdens een training bij zijn Argentijnse club Atletico Tucuman overleden aan een hartaanval. De 22-jarige middenvelder zakte midden in een training in elkaar en pogingen om de Colombiaan nog te reanimeren, waren tevergeefs.

Andres Balanta werd in 2021 met Deportivo Cali kampioen van Colombia. Met de nationale ploeg nam hij in 2019 deel aan het WK voor spelers onder 20 jaar in Polen. Deportivo Cali leende de speler sinds de zomer uit aan Atletico Tucuman. Hij speelde 7 wedstrijden voor het team uit het noord-westen van Argentinië.

De club heeft zijn medeleven aan nabestaanden uitgesproken en ook de voetbalbonden van Argentinië en Colombia reageerden geschokt op het nieuws.

“Atletico Tucuman betreurt het overlijden te moeten bevestigen van de Colombiaanse voetballer Andres Balanta”, klinkt het in een boodschap op Twitter waarbij een foto van de lachende speler is geplaatst. Ook de Colombiaanse voetbalbond heeft op sociale media haar medeleven betuigd.

Bron :
Foto:@ATOficial