Colombianen kunnen vanaf 3 december zonder visum de Schengenlanden betreden

“De visumvrijstelling voor de Schengenlanden zal op 3 december ​​realiteit worden”: Santos. De president zei, dat hij naar Brussel zal reizen in het kader van de Parijse top cop21 en uiteindelijk het akkoord van ontheffing van het Schengenvisum zal ondertekenen.

President Juan Manuel Santos bevestigde dat hij begin december zal afreizen naar Brussel in België, de thuisbasis van de Raad van Ministers en het Parlement van de Europese Unie, om het proces van de visumvrijstelling af te ronden door het akkoord officieel te ondertekenen.

In het kader van het officiële bezoek van de premier van Italië, Matteo Renzi, bevestigde Santos deze reis, die zal plaatsvinden op 2 december, om het document van overeenstemming tussen de Europese Unie en Colombia te ondertekenen.

“Vanaf dat moment kunnen Colombianen de 26 landen in Europa betreden zonder een visum, dat is voor ons erg belangrijk, 3 december aanstaande zal realiteit zijn”, zei het hoofd van de Colombiaanse staat.

Tijdens het bezoek van de premier van Italië bevestigde Santos dat gisteren de uiteindelijke beslissing is genomen, refererend aan de aankondiging van de Raad van Ministers van de Europese Unie, die toestemming hebben gegeven voor de ondertekening van de overeenkomst tussen de regering van Colombia en de EU over wederzijdse vrijstelling van de visumplicht.

“Het enige wat ontbreekt is de handtekening,” zei de Colombiaanse president. Na het topoverleg COP 21, dat gehouden wordt in Frankrijk, zal hij afreizen naar Brussel. “Het is de laatste stap te nemen om het document te ondertekenen”, aldus de president.

Hij bedankte in het bijzonder de regeringen van Spanje, Mariano Rajoy en Italië, Renzi en alle Europese landen die het mogelijk hebben gemaakt om vanaf 3 december, wanneer het document is ondertekend, de Colombianen vrij kunnen reizen zonder de “onvriendelijke eis” van een visum.