Dameselftal tweede op WK U-17

Het nationale vrouwenelftal van Colombia U17 heeft hard gevochten, maar door een eigen doelpunt hebben ze de finale van de FIFA U-17 World Cup met 1-0 verloren van Spanje.

In de 82e minuut scoorde Ana María Guzmán, na een reeks rebounds, het enige doelpunt van de wedstrijd in haar eigen net.

In de eerste 10 minuten probeerde Colombia Spanje te verrassen met snelle aanvallen langs de flanken en lange passes die de Spanjaarden in de problemen brachten. Echter, kwam het niet tot een doelpunt en bleef de stand op nul in de eerste helft.

In de tweede helft liet Spanje Colombia schrikken met een actie die eindigde in een doelpunt. De centrale scheidsrechter werd echter door de VAR gewaarschuwd voor een handbal van de Europese spits. Na herziening van de actie keurde de scheidsrechter het doelpunt af.

Het spel ging gelijk op en beide teams vochten om de controle over de bal in het midden van het veld. In de 82e minuut brak Spanje de impasse door de score te openen. Na een snelle beweging over de rechterflank stuurde een Iberische spits een voorzet in het strafschopgebied. Na een reeks rebounds kwam de bal bij Ana María Guzmán, die de bal uiteindelijk in haar eigen net legde.

Na het doelpunt probeerde Colombia te reageren met snelle aanvallen, maar de Colombiaanse voorhoede wisten het werk niet af te maken.

Ondanks het verlies heeft het vrouwenelftal geschiedenis gemaakt door als eerste Colombiaans nationaal voetbalteam in een finale van een FIFA Wereldbeker te staan.