Data officiële wedstrijden 2023 voor Colombiaans elftal bekend

Dimayor, de organisatie van professionele voetbalcompetities en toernooien in Colombia, heeft de wedstrijdkalender voor volgend jaar vrijgegeven, met daarin de FIFA-data.

Dimayor publiceerde dinsdag de wedstrijdkalender voor 2023, met de start van de Colombiaanse voetbalcompetitie op 25 januari, het Ascenso-toernooi op 4 februari en de Superliga tussen Atletico Nacional en Deportivo Pereira op 7 en 14 februari.

Op het schema staat ook de ruimte gemarkeerd voor de FIFA-data, wanneer het Colombiaanse nationale team zijn wedstrijden zal spelen.

Hoewel er op dit moment geen officiële datum is voor de start van de WK-kwalificatiewedstrijden van 2026, en gedacht werd dat die in maart zouden plaatsvinden, zei bondscoach Néstor Lorenzo dat de weg naar het evenement hoogstwaarschijnlijk in juni zal beginnen. De Dimayor kalender geeft aan dat deze FIFA datum loopt van de 12e tot de 20e van deze maand.

In maart is er echter een datum die door de voetbalbond is vastgesteld en die bestemd zou zijn voor vriendschappelijke wedstrijden, zoals de bondscoach van Colombia wenst: “We hebben slechts één vriendschappelijke datum, namelijk in maart. Volgens de opgegeven data zouden de kwalificatiewedstrijden in juni beginnen,” zei hij destijds.

De datum in maart waarop een of twee opwarmingswedstrijden zouden kunnen worden gespeeld, zou tussen de 20e en 28e van deze maand liggen, zoals bepaald door Dimayor. Er zijn ook FIFA-data vastgesteld voor september (4-12), oktober (9-17) en november (13-21).

Op zaterdag 28 januari speelt Colombia zijn eerste wedstrijd van 2023 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten in het Dignity Health Sports Park in Carson, Californië. Deze wedstrijd is niet op een FIFA datum, dus Lorenzo zal hoogstwaarschijnlijk zonder de sterren zijn, aangezien het geen verplichting is voor clubs om hun spelers uit te lenen.

Bron :
Foto:caracol.com.co