De Amerikaanse en Colombiaanse ministers van Defensie ontmoeten elkaar in Pentagon

Carlos Holmes Trujillo en Mark Esper hervatten hun samenwerking in de strijd tegen drugs en verhogen de druk op het regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

Voor Carlos Holmes Trujillo was het zijn eerste bezoek aan het Pentagon sinds hij de portefeuille van Defensie heeft overgenomen. Volgens hem zet Colombia zich in voor het behalen van vruchtbare resultaten en het bereiken van het doel om tegen 2023 50% van alle illegale gewassen uit te roeien.

Tijdens de bijeenkomst in het Pentagon besprak Trujillo dit doel met Defensiesecretaris Mark Esper, met wie hij ook overeenkwam om niet alleen het drugsbestrijdingsbeleid te versterken, maar ook de strategie om het regime van Nicolas Maduro te confronteren.

Kort na afloop van de bijeenkomst kondigden het Amerikaanse ministerie van Financiën de sancties aan tegen de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Conviasa, waarmee Maduro en zijn ambtenaren worden vervoerd.

Een nieuwe actie die een nieuwe fase van druk op het regime zou markeren, meldde het ministerie.

Zowel Colombia als de Verenigde Staten herhaalden dat zij de wens delen voor een snelle machtsovergang in Venezuela en strijd tegen terroristische groeperingen in dat gebied zoals de ELN en FARC-dissidenten.

De Colombiaanse minister beschreef de ontmoeting met Esper als “productief” en benadrukte het belang van regionale samenwerking om de mogelijkheden van destabilisatie in het gebied te identificeren, te anticiperen en aan te pakken.

Bron :
Foto:mindefensa Twitter