De Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen officieel in Barranquilla geopend

Donderdagavond werd in Barranquilla de openingsceremonie gehouden van de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen. Het multi-sportevenement dat elke vier jaar wordt gehouden werd onder andere geopend door Shakira.

Na precies 72 jaar mocht de Colombiaanse havenstad Barranquilla weer gaststad zijn voor de Juegos Centroamericanos y del Caribe, het Olympisch evenement van Centraal-Amerika en de Caraïbische landen.

De openingsceremonie van het sportevenement werd gehouden in het Roberto Meléndez Metropolitan Stadion, waarbij de artiesten Los de Adentro, Checo Acosta, Cabas en Adriana Lucía optraden. De grootste act  kwam van de in Barranquilla geboren wereldster Shakira. Tussen de afronding van haar Europatour en de start van haar tour door Noord-Amerika wist de Colombiaanse zangers nog een gaatje te vinden om in haar geboortestad op te treden.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos opende officieel de Spelen waaraan 5.339 atleten uit 37 landen zullen deelnemen aan 35 sporten en 47 disciplines.

Colombia heeft drie keer eerder de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Spelen gehouden; Barranquilla 1946, Medellín 1978 en Cartagena 2006.